Евок Севок — главен редактор, Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — Годишно съдържание '2010 г.
Дата: неделя, февруари 13 @ 17:44:28 EET
Тема: Няма такава рубрика


Брой 1

Ужасната грешка на Едуард Вик
Кой е Кръстникът на Българската литературна мафия
Накрая всичко се намести

„За съжаление тук се сблъсках с един феномен, който бих образно определил като литературна мафия. Става дума за малка групичка, която диктува правилата, лансирайки непрекъснато свои хора. През годините се опитах неколкократно да задам въпроса защо се избират за печеливши конкретни заглавия, които не успяват да спечелят сърцата на читателите. Аз съм външен човек и по тази причина съм безпристрастен и аполитичен. От фондацията ми имахме за цел единствено да номинираме качествени имена за журито, но в крайна сметка все се оказваше, че събирам хора, опитващи се да наложат собствените си интереси...“ (Едуард Вик пред в-к „Новинар“, 18.02.2010)


Брой 2

В България беше учредена пиратска партия
Йо-хо-хо и бутилка ром!
Сто пирати ще влязат в парламента
Йо-хо-хо, и един ром!

Българската литературна мафия отбеляза сериозно присъствие на учредителното събрание на Пиратската партия. Ако и тайните служби са проявили същия интерес към това събитие, ще се окаже, че мафиоти и агенти са седяли рамо до рамо в залата, правили са записи, снимали са и са си разменяли реплики от рода на: приятел, би ли подържал за малко диктофона ми, да щракна тази очарователна пиратка... Мерси.


Брой 3

Писателят Борис Христов отказа да получи
орден “Св. Св. Кирил и Методий” І степен -
това беше грешка, която Кръстникът на
Българската литературна мафия бързо поправи

„Уважаеми г-н Панелис, в пристъп на трудов орденов ентусиазъм, произведохме чисто нов орден „Кирил и Методий“ - с еротичен накрайник. Вие ще бъдете първия му притежател и ползувател. Президентът на Републиката Ви очаква в Гербовата зала да Ви го сложи (или „завре“, ако така Ви е по-приятно). Надяваме се, че това удовлетворява изцяло Ваше мафиотско величество."


Брой 4

Марио Варгас Льоса наби Маркес и получи „нобел“
Маркес каза: „Сега сме квит“
Ех, защо Хайтов не наби Радичков,
или Вазов - Славейков

...ние други латиноамериканци, освен Фидел Кастро и Пиночет, не четем, но Льоса ще прочетем. Тоя пич е първият побойник, който грабва „нобел“. И значи, заслужава нашето внимание. А кой ли ще е първият убиец? Догодина ще разберем.


Брой 5

Пазете се от инвалидите!
Превърнаха Джулиан Асанж в мишена за килърите
Кого и как изнасили основателят на „Уикилийкс“

Златната патка на Джулиан Асанж ще бъде увековечена. Вероятно някой и друг тлъст секретен вашингтонски задник също ще се появи на екрана, плюс апетитните дупета на шведските феминистки. И това ще е кярът на „изнасилените“. Друга изгода няма да имат. Голи дупенца на екрана, и как Асанж ги гали и оножда.

Издава Българската литературна мафия


В броя

Пазете се от инвалидите!
Превърнаха Джулиан Асанж в мишена за килърите
Кого и как изнасили основателят на „Уикилийкс“
Текстът е от литература плюс култура |*| GrosniPelikani
http://grosnipelikani.net
Няколко здрави парчета посред happy end-а

URL на публикацията е:
http://grosnipelikani.net/modules.php?name=News&file=article&sid=663