У Цин, Секс след баня
Дата: сряда, декември 10 @ 20:01:39 EET
Тема: Седименти


Не ми е ясно как така бойлерът ми пак се развали, трябваше първо да се съблека, да си приготвя сапуна, шампоана, хавлията и чистите дрехи и чак тогава да разбера, че бойлерът ми не загрява. Нахлузих си дрехите една по една и захванах да го оправям. Преди време бях поправял един уолкмен и един пейджър, беше ми първият пейджър, преди около пет години, 800 юана, на външен вид беше едно към едно със сегашния ми, в последствие ми го откраднаха, заедно с пейджъра на баща ми и колекцията му от монети. Не след дълго заловиха крадеца и пейджърът ми се върна при мен (за разлика от пейджъра и монетите на баща ми). Още малко след това се повреди, на екрана не излизаха никакви номера, занесох го на поправка, но не мина много време и отново се развали, пак го занесох на поправка, така четири-пет пъти и накрая се научих да си го поправям сам.

В момента си мисля, че с онези 800 юана мога да си купя един 800-юанов уолкмен, тъй като опитът ми в поправянето на пейджъри и в поправянето на уолкмени е абсолютно един и същ.

Един ден срещнах Ли Джън и сестра му Ли Лан на улицата, Ли Джън каза, какво имаш на врата? Викам, тапички. Ли Джън отговори, о, пък аз си помислих, че е някакво странно герданче, сестра ми също много обича да се разхожда и да слуша музика на уолкмена си. Верно? Погледнах Ли Лан, каква марка ти е уолкмемът? Ли Лан каза, Айхуа. Викам, моят е Сони. Викам, ще ми дадеш ли да разгледам уолкмена ти? Ли Лан го извади от раницата си, само като го погледнах, разбрах, че е над 1000, запрехвърлях го в ръцете си, казах, много е хубав, много удобен. Ли Лан каза, чичо ми го донесе от Япония, ама му се счупи копчето за обръщане на касетата. Ли Джън каза, накарай У Цин да ти го оправи, чувал съм, че сам си поправя неговия. Бързо отговорих, този е твърде качествен, не мога да го поправя. Аз оправям само от по двеста-триста юана. Ли Лан се намеси, имаш ли да ми дадеш някаква готина музика, батко казва, че във вас има страшно много касети. Викам, няма проблеми, ако нямате някаква работа, можем да отидем вкъщи да си избереш.

Онзи ден Ли Джън и Ли Лан не дойдоха вкъщи заедно, дойде само Ли Лан.

Ли Лан каза, ти отивай да се къпеш. Беше се разровила в една голяма купчина касети. Прегърнах я изотзад, казах й, или пък да се изкъпем заедно, а? Тя отговори, първо ще потърся онзи албум на Мидъл Иър Кансер. Викам, ти от първия ден започна да търсиш, досега още нищо не си намерила, ако не го намериш, няма ли да спиш с мен? Ли Лан отговори, ти каза, че го имаш. Викам, купих го, със сигурност го имам, само дето не знам къде се е дянал, всичко ми е много разхвърляно, по-добре аз да го потърся. Ли Лан отговаря, в никакъв случай, ти ще направиш още по-голяма бъркотия, ако не ми беше помагал, до сега сигурно щях да съм я намерила сто пъти, отивай да се къпеш, обещавам, че този път желанията ти ще се сбъднат, става ли?

Бойлерът се развали. Смотаният бойлер се развали точно в този момент. Ли Лан си търсеше албума. Поправям, поправям, настроението ми все повече се скапваше, захвърлих отвертката, отидох при Ли Лан и застанах пред нея. Викам, върви си, стига си търсила, нямам никакви тъпанарски Мидъл Иър Кансер, измислих си го, излъгах те. Излъгах те, защото те харесвам и искам да ми станеш приятелка, и да мога да ползвам уолкмена ти, когато излизам...

Внезапно Ли Лан радостна изпищя, обърна се, протегна една касета почти до очите ми и каза, намерих го.

Сега пред мен стояха два въпроса:

Първо: така бях поправил бойлера си, че вече за нищо не ставаше, как можех да разреша този проблем? Ако повиках някого да го оправи, щяха да трябват много пари (аз нямах никакви). Можех да се къпя в чужди къщи? Не, много занимавка. Или пък повече да не се къпя? Само че е много неприятно да искам да се изкъпя, а да не мога.

Второ: откъде се взе тази касета на Мидъл Иър Кансер? Аз ли съм я купил? Мидъл Иър Кансер ли е това наистина? На обложката един човек седеше на пейка в парк, а друг до него му бъркаше в ухото. Ли Лан каза, че е, но аз се съмнявах. Надписите бяха на английски и нищо не разбирах, нямах и английско-китайски речник (можеше даже да не е английски, можеше да е френски или немски или някакъв друг тъп език).


Превод от китайски: Стефан Р. Иванов.

Бойлерът се развали. Смотаният бойлер се развали точно в този момент. Ли Лан си търсеше албума. Поправям, поправям, настроението ми все повече се скапваше, захвърлих отвертката, отидох при Ли Лан и застанах пред нея.Текстът е от литература плюс култура |*| GrosniPelikani
http://grosnipelikani.net
Няколко здрави парчета посред happy end-а

URL на публикацията е:
http://grosnipelikani.net/modules.php?name=News&file=article&sid=438