Чунг Фей Ву, Корифеде мълчи...
Дата: сряда, юли 18 @ 13:41:12 EEST
Тема: Семейни дългове


Корифеде мълчи.

Мисли си, че Иска някой, с който да може да мълчи, но в действителност има нужда от такъв човек. Използва глагола искам, така се чувства по-силен.

Корифеде би искал да може да седи с г-н Мълчание без неговия братовчед г-н Неловкост да идва и да притеснява онзи, който е близо до Корифеде.

Г-н Мълчание е близък приятел на Корифеде, но не е най-добрият му приятел.

Те двамата си говорят често и когато разговарят оживено Корифеде е с поглед сведен надолу. Хората изглежда се отегчават когато Корифеде говори само с г-н Мълчание.

Семейство Безсмислени Разговори е едно от най-старите и влиятелни семейства по тази земя от незапомнени времена и практически всички рано или късно поне веднъж са имали нещо общо с тях. За съжаление, мнозина са зависими от семейство Безсмислени Разговори и всички те са кръвни врагове на г-н Мълчание, който се чувства винаги пренебрегнат и гледан с лошо око поради близостта му с г-н Неловкост. Случва се да има остри сблъсъци между членовете на семейство Безсмислени Разговори и г-н Мълчание и Корифеде да бъде улучен от прехвърчащите искри. Всеки път г-н Мълчание е принуден да се оттегли и да изчезне за малко.

Така Корифеде остава сам със семейство Безсмислени Разговори, всички го гледат с неприязън и той се чувства неудобно, съвсем не е приятно, същото чувство сигурно изпитват малките деца щом се наакат в гащите.

Често Корифеде в компанията на г-н Мълчание слуша със слушалки монолозите на г-жа Музика, която всеки път има различен глас, но той винаги е хубав. Понякога по време на тези монолози от очите на Корифеде се търкулват течни прозрачни топчета когато си спомня за хора, които познава или е вярвал, че познава и тези топчета, може би отиват да ги търсят. Това се случва по-често когато Корифеде остава омагьосан от очите на г-ца Кино, в които се виждат всички нюанси и цветове, в тях можеш да видиш дори затъмнение без да погледаш към небето. А най-добрият приятел, който можеш да имаш когато се срещаш с г-жа Музика и г-ца Кино е г-н Мълчание. Корифеде мълчи и го чака винаги, но би искал да има някой, с който да говори когато г-н Мълчание изчезне, стига този някой да не е свързан по никакъв начин със семейство Безсмислени Разговори.


Превод от италиански на Емилия Миразчийска.

Г-н Мълчание е близък приятел на Корифеде, но не е най-добрият му приятел.
Те двамата си говорят често и когато разговарят оживено Корифеде е с поглед сведен надолу. Хората изглежда се отегчават когато Корифеде говори само с г-н Мълчание.Текстът е от литература плюс култура |*| GrosniPelikani
http://grosnipelikani.net
Няколко здрави парчета посред happy end-а

URL на публикацията е:
http://grosnipelikani.net/modules.php?name=News&file=article&sid=335