Евок Севок — главен редактор, Минижурнал ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ — бр. 5 / 2005 г.
Дата: събота, юни 18 @ 14:58:16 EEST
Тема: Няма такава рубрика


Агенция информац-мац “Идиот” работи за вас


Тъй като напоследък започнаха да ни заливат отвсякъде с информация, решихме да създадем агенция, която да я събира и разпространява. Кръстихме я информац-мац “Идиот”, защото в нея работят две мацки. Както се досещате — блондинки, от най-класическите, най-тъпите, защото модерните блондинки са умни, сериозни, с голямо АЙ СИ КЮ. И какво като им е голямо — да сте чули някой да е разказал виц за тях? А за нашите блондинки — класическите, легенди се носят. Те например не ядат банани, защото не могат да намерят ципа им и да ги отворят, а когато работят на компютър, винаги има коректор по монитора.

Първа топ новина: За улеснение на бездомните софиянци ще се открият избирателни секции в трамвай №5, тролейбус №8 и автобус №11. Може да се гласува и с мръсни дрехи.

Втора топ новина: Българите, които живеят във Франция, ще имат възможност да посетят Айфеловата кула в деня на изборите и да пуснат бюлетините си от нея.

Трета топ новина: Нашите сънародници с неизяснен статут в Обединеното кралство ще получат паспортите си, за да гласуват. След това отново ще се разделят с тях до следващите избори.

Предизборната компания е пред провал


Защо се стигна до тук? Защото липсват ясни послания към нас идиотите. Нито един партиен лидер не излезе в ефира и не каза: Разчитаме на вас, идиоти! Нормалните се провалиха — не издържаха на изпитанията на прехода: то не бе преход, не бе поход, не бе епопея, не бе одисея... Стига вече! Другите държави с един скок влязоха в Е–съюза, а ние продължаваме да се питаме: съюза — Е? Кога? И всичко това, защото сме в една компания с нормалните. Вместо да сме с вас идиотите. Че то е срамота: нито един идиот — министър, нито един депутат — идиот, само интелигентни, умни, даровити и развити политици сме нашибали във властта. Брей, мама му и стара! Време е за идиотски решения — затова, скъпи идиоти и идиотки, прескъпи тъпачки и тъпаци, и неоценими кретени: разходете се на 25-ти до урните — не тези в гробищата, а в избирателните секции, набутайте в тях интегралната бюлетина и после гледайте какво става: само идиоти ще назначим за министри. На високите етажи на властта — само наши хора!... Ето, такива впечатляващи послания липсват, партийните лидери пак ни пренебрегнаха, никъде не се чува: излез, идиоте, и гласувай! А след изборите пак ще се вайкат: слаба избирателна активност, слаби резултати, слабо правителство.

Избори и здраве, избори и плазмени подаръци


Сега ще разберете докъде може да стигне човек, когато не получава вълнуващи послания от политиците. В село Раждавица, Кюстендилско (какво име само Ражда-вица!), един пенсионер чакал политиците да дойдат при него и да му заговорят ласкаво, интимно, прочувствено, но те се ограничили само с общи приказки по кабелната телевизия. Тогава пенсионерът не издържал, изключил предизборното студио и включил порно-канала. Дето се вика — направил своя избор. И се заредили едни горещи сцени с влудяващи сексуални послания — умът ти да изхвръкне! Пенсионерът съвсем се разпалил — гледал час, гледал два и получил тежък инфаркт. Тази трагедия нямаше да се случи, ако политиците бяха по-сърдечни, с по-голям сексуален опит, обучени да навлизат в интимния свят на избирателите и внимателно да задоволяват сексуалните им нужди.

По едно време политиците все пак усетиха, че интересът към изборите спада и за да го засилят, измислиха томболата с плазмените подаръци. Казват, че тези подаръци повишавали интелигентността на жилището, в което живеем. Много съм любопитен обаче да видя как един идиот живее в интелигентен апартамент — с датчици във всяка стая: за осветлението, температурата, вентилацията, звука и образа на плазмения телевизор, нивото на водата в тоалетното казанче и други такива. Как се оправя с тая машинария? Какво разбира, примерно, под “интерфейс на управлението”? Как задава параметри на централния процесор, настройва датчиците и т.н... Но защо точно той ще ги настройва? Нали си има специалисти за тая работа?... Добре, да речем, че специалистите са налице и са настроили системата по желание на клиента идиот. Но в един прекрасен, дългоочакван и добре организиран момент на идиота му идват гости. И в умния апартамент се събират около трийсет идиота. Системата моментално блокира от претоварване и идиотът, който е решил да демонстрира висок интелектуален статус, е посрамен... То пък едно посрамване! Пука му на идиота — ще угаси цигарата си в датчика за отчитане на задимеността и ще се изпикае върху централния процесор... Е да, ама с това ще приключи авантюрата му да живее в умен апартамент. Абе, да не дава господ идиот да спечели плазмените подаръци от политическата томбола.

Речник на идиотските лафове


Д
дреме ми на интерфейса

И
интегрирай се в тъмната стаичка

К
куче, котка, ку-ку (трите любими животни на идиота)

Н
налей плазма в изборния процес

П
политик на повикване

С
свали ми, ако обичаш, ципа на банана

Щ
ще ти скрия датчика


Речникът е в процес на освежаване.
Издава безмозъчният тръст в бл.999, ж.к. “Сердика”, гр. София

В броя
Агенция информац-мац “Идиот” работи за вас
Предизборната компания е пред провал
Избори и здраве, избори и плазмени подаръци
Речник на идиотските лафовеТекстът е от литература плюс култура |*| GrosniPelikani
http://grosnipelikani.net
Няколко здрави парчета посред happy end-а

URL на публикацията е:
http://grosnipelikani.net/modules.php?name=News&file=article&sid=188